De Beste Dieren Spullen
Hoe maak je dierenspullen goed schoon

Hoe maak je dierenspullen goed schoon

Geplaatst door 28-03-2022 15:20 door Rianne Wesselink

Iedereen die van dieren houdt, weet dat voor hen zorgen ook betekent dat je alle rotzooi die bij hen hoort moet opruimen! Dierenbedden, kommen en speeltjes vormen vaak de basis van het verblijf van een dier. Het schoonhouden van deze spullen is van het grootste belang om ervoor te zorgen dat je je viervoeter een veilige en comfortabele omgeving biedt.

De beste manier om het schoonmaken van je dierenspullen aan te pakken is door te verdelen en te overwinnen! Begin met al je spullen in categorieën te verdelen en pak elke groep een voor een aan. Begin eerst met de voorwerpen die het meest gebruikt worden of de meeste aandacht nodig hebben.

Voor stoffen voorwerpen zoals huisdierenbedden en dierenspeelgoed kun je ze het beste in de machine wassen op een zacht programma met een mild wasmiddel. Als je te maken hebt met een meer hardnekkige vlek, week het voorwerp dan eerst in een heet sopje. Hang de stoffen voorwerpen daarna op om te drogen op een warme plaats, uit de buurt van direct zonlicht.

Vervolgens is het tijd om die vervelende vlekken, haren en vloeistoffen op oppervlakken zoals kratten, dragers en vloeren aan te pakken! Gewoon zeepwater zal het werk doen, maar misschien wil je investeren in een speciaal ontworpen enzymatische reiniger voor een grondige dieptereiniging. Voor hardere oppervlakken, zoals keramische of plastic schalen, stop je ze gewoon in de vaatwasser en je bent klaar.

Natuurlijk is het altijd belangrijk om je huisdier en hun bezittingen vrij te houden van ongedierte. Controleer regelmatig op tekenen van vlooien, teken, wormen en schimmelinfecties in het getroffen gebied en behandel eventuele plagen goed.

Door deze eenvoudige schoonmaakstappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je je harige vriend een schoon, veilig en gezond huis geeft.